woensdag 27 april 2011

Nog steeds aan de knutsel

De tijd schrijdt voort en nog steeds zijn we aan de knutsel. We liggen ondertussen al bijna 2 weken op de kant. De antifouling, die we als laatste laag hadden aangebracht en waarvan we naderhand lazen dat er erg veel koper in zit, heeft zich prima gehouden. Koper en aluminium gaan n.l absoluut niet samen. Je kunt door eventuele elektrolyse spontaan afzuipen (en das niet de bedoeling).
Ook het schroefassysteem moest worden gekontroleerd. Hier zat erg veel resonantie in, waardoor we geen snelheid meer konden maken zonder uit de boot te rammelen. Schroef en schroefas lijken in orde, motor stond niet in lijn en de homokineet had een schijfje ergens tussen die er absoluut niet in hoorde. Motorsteunen zijn nu vernieuwd, motor in lijn gezet en homokineet gekontroleerd. Hopenlijk is hiermee het probleem opgelost en zijn we de resonantie kwijt. Dit zullen we binnenkort weten, als we weer te water zijn.
Verder hebben we de romp in de hardwax gezet, de windvaan uitgemeten op de spiegel, de giek nog wat corrosie afgehaald, het zwaard in de antifouling gezet. De lijst met klussen is nog niet eindig, maar ik heb zo het donkerbruine vermoeden dat dit ook zo blijft.

1 opmerking: