zaterdag 24 december 2011

Kerstsfeer en stofKerst in de tropen is toch anders. Hier op de Kaap Verden is het 25graden en het lijkt zomers. Toch hebben we een beetje Nederlands weer. Het is al dagen mistig, het waait behoorlijk door de palmbomen en 's nachts is het gewoon koud! Er waait hier wel geen sneeuw door de lucht, maar wel rode stof. Dat geeft in ieder geval een leuk kleurtje.

We liggen in de baai voor Mindelo en hebben uitzicht op de stad en het strand ervoor, waar de palmbomen leuk verlicht zijn. Ook de oude gebouwen aan het waterfront zijn geweldig verlicht. Zo wie zo is er in de stad veel kerstverlichting. Straten zijn voorzien van overhangende lampen met maantjes, sterren en kerstklokjes. Op het plein wordt stille nacht gespeeld en uit de speakers horen we "I am dreaming of a White Christmas". Het is gewoon romantisch.

Op het plein voor de kerk staat een heus kerststalletje, gemaakt van palmboom bladeren en o.a. plastic koningen en ezels. De priester in de plaatselijke kerk maakt overuren, op vele plekken in de stad spreken mensen Nederlands. Zij zijn overgekomen om met de familie kerst te vieren.

Op straat is het snoeidruk en lange rijen voor de bank, om het in het buitenland verdiende geld terug te wisselen naar Escudo's en in de supermarkt kun je zelfs frikadellen kopen. Man .... het lijkt hier wel Nederland! Alleen ..wij lopen hier in de korte broek. De kerstgedachte leeft hier behoorlijk en wij genieten ervan.

Ondertussen brouwen Trees en Marjan een deel van het "Amerikaanse instuifprincipe" kerstmaal in elkaar. Dit is voor morgen (1ste Kerstdag, ook hier geen 2de kerstdag). Wat de anderen meebrengen is een verrassing.

We wensen allen die dit lezen ook fijne feestdagen toe en een voorspoedig nieuw jaar.

Foto: 1/2/3/4- kerstsfeer in Mindelo 5-santana met "kerstboom" 6- chefkok en maatje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten