maandag 18 december 2017

De grote reis loopt op zijn eind.


Aan alles komt een eind en wij ontkomen er ook niet aan. Na 7 jaar en 35.000 mijl komt er voor de SantanA een eind aan haar grote reis.

Nog vier etmalen om IJmuiden te bereiken. De weersvoorspelling voor deze dagen klopt maar half. Zoals gewoonlijk is de richting van de wind wel goed, maar de kracht soms minder maar meestal meer. De eerste 3 dagen wat minder en de laatste veel meer dan voorspeld. Na Dover trekt de wind aan tot 8 Bf en bij het aanlopen voor IJmuiden staat er nog steeds een dikke 7 Bf, 35 knopen en aan lager wal. Niet echt fijn. We doen het ermee en zoals altijd sleept SantanA ons er wel doorheen.

Na al die jaren en in al die onbekende gebieden heeft ons scheepje ons behoed voor groot onheil. De koersvastheid, stabiliteit en haar ongekende krachtige motor heeft ons keer op keer door elke situatie heen geholpen of het nu hoogspanningskabels, zandbanken of brandingsgolven waren, we kunnen altijd op haar vertrouwen en dan...... varen we de jachthaven van IJmuiden binnen en zijn we terug.......terug in Nederland.

Het verwerkingsproces gaat beginnen. Onze trouwe vrienden uit Rijswijk komen ons troosten. Nee... welkom heten. Alle vrienden en familie zijn allemaal blij dat we weer terug zijn...Of wij dat ook zijn.....?? Nederland begroet ons op een manier die haar waardig is.....met regen en storm!

Twee maanden later regent het nog steeds, niet elke dag hoewel het wel zo voelt. Het voelt alsof het altijd nat is. We krijgen nu al heimwee naar de voorgaande jaren. We missen onze vrijheid en vooral het zijn in de exotische gebieden van Patagonië, de eindeloze lange stranden van Brazilië. Allemaal gebieden waar weinig mensen leven en waar de natuur nog puur is. De ongerepte eilanden en atollen van Frans Polynesië, een fantastisch gebied, een gebied wat het meest lijkt op het paradijs. De ongerepte stranden en ondiepe wateren, daar waar we in de oogjes van vele haaien en Stingray roggen keken en niet te vergeten de duizenden fel gekleurde vissen en al die herinneringen van in het rond springende walvissen, zwemmen met reuze manta's en het spelen met zeeleeuwen.

En dan al die herinneringen aan de in het rond springende walvissen, het zwemmen met reuzen manta's, het spelen met zeeleeuwen en het zwemmen met schildpadden en dat we bij Paaseiland met de bijboot op een rots dreigen te varen, maar dit blijkt een hele grote schildpad te zijn.

Alaska was ook zo'n gebied, maar hoe moet je beschrijven hoe het is om oog in oog te staan met een Grizzly beer of achter een moeder beer met drie jongen aan te sluipen. Het zijn allemaal momenten om nooit meer te vergeten. Als men ons vraagt wat het mooiste was, of wat de meeste indruk heeft gemaakt dan zeggen we steevast.... de natuur van onze planeet! Onze natuur is overweldigend, echt....maar er zijn gebieden waar het teveel regent. Helaas.....

Niets duurt eeuwig en zo liggen we met SantanA weer in Nederland. Terug in de drukte en de hectiek van alledag. Opnieuw werk zoeken en opnieuw sparen voor onvergetelijke reizen. Wel willen we dat in de toekomst anders gaan doen. Het over zee reizen willen we achter ons laten. SantanA gaat in de verkoop en we gaan ons concentreren op exotische landen. Reizen met eigen vervoer op wielen en veeeeel tijd gebruiken.

We zullen wel zien, in elk geval gaan we op zoek naar nieuwe avonturen in dit leven.
Het leven als Time Miljonair beviel ons wel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten