woensdag 22 april 2015

Hawaii en haar natuur




Net als na ons bezoek aan Jan en Trees in Chili (vorig jaar) schrijven wij weer een stukje voor deze blog om onze ervaringen te vertellen.

Het begon allemaal heel grappig als je bedenkt, dat we na zo’n 15.000 km vliegen elkaar ontmoetten op een klein strandje in het pikkedonker op het eiland Maui nabij de stad Kahului. Na een tussenstop in New York van een paar dagen, waar het behoorlijk koud was (- 7 graden) moesten we nu voor de laatste 100 m van onze reis de lange broeken uit doen om vervolgens met onze zware koffers het water in te lopen en met de bijboot naar de SantanA te varen. Het was goed elkaar weer te zien, alhoewel je tegenwoordig door Skype niet echt meer van elkaar vervreemdt. Het was ook leuk om Ann en Udo weer te ontmoeten, die met de Orca al eerder op Maui waren aangekomen.

Ons verblijf in de staat Hawaii stond voornamelijk in het teken van de natuur.
Er staan inmiddels genoeg foto’s op de blog van de bultruggen, wat we als zeer bijzonder hebben ervaren. Zoiets zal je niet gauw weer meemaken. Koraal hebben we helaas niet gevonden ondanks diverse snorkelpogingen en ook de kleurrijke vissen waren schaars. 

Onze zoektocht naar de mooie meisjes in hula-rokjes leverde niet het verwachte resultaat op. We kwamen niet verder dan enkele bejaardenbandjes en een dansgroepje.
Als je aan Hawaii denkt, denk je aan mooie stranden en palmbomen. En niet te vergeten de kokosnoten. Karakteristien zijn de lange kano’s met aan één kant een extra drijver voor de stabilisatie.

Na het eiland Maui zijn we overgestoken naar Molokai. Hier waren wij de enige toeristen en men maakt zich op dit eiland absoluut niet druk. Komt het vandaag niet dan misschien wel morgen. Zelfs de auto’s rijden daar in slow motion. Het is maar goed dat ze vier wielen hebben, anders zouden ze namelijk omvallen, zo traag gaat alles daar.

Een heel ander verhaal is het op het eiland Oahu, waar we op onze terugreis een tussenstop hebben gemaakt. Hier wel veel toeristen, veel hotels en dure winkels, stranden, zoals de bekende Waikiki Beach en de Sunset Beach met de meters hoge golven, waar dagelijks gesurft wordt en natuurlijk Pearl Harbor.

Het was weer een gezellige tijd aan boord van de SantanA en we bedanken Jan en Trees voor hun gastvrijheid en de moeite die ze hebben genomen om ons weer een mooie ervaring rijker te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten