vrijdag 1 juni 2012

genieten





Na al het werk is het tijd voor genieten en trakteren we ons op een mooie wandeling door het woud van Ilha Grande. Het pad voert ons langs idyllische strandjes met palmbomen. Overal horen we de Kiekeboe, een dikke mus met een geel borstje en een lange snavel. Er schijnen ook apen te wonen, die wij niet hebben gezien, maar anderen wel. Het gaat berg op en berg af, over stenen en tussen boomwortels door. Uiteindelijk bereiken we de andere kant van het eiland met het mooiste strand van de regio, Lopes Mendes. Ondanks dat het hier winter is liggen er genoeg billetjes op het strand.

Na 16 km zijn we terug en koelen onszelf af met bergwater, wat op veel plekken naar beneden stroomt. Het wordt door alle zeilers gebruikt voor een douche en de was, want met het water aan boord moet je zuinig zijn. Het dorp Abraao is toeristisch, veel pousada's en restaurantjes, maar wel schattig; het heeft alleen zand weggetjes en geen auto's. Echt een stranddorp.

Ondertussen wordt het tijd verder te varen en zo ankeren we in Lago Azul, waar we lekker snorkelen, daarna volgt de baai van Sitio Forte, waar we de "Orca" ontmoeten. Samen met hen genieten we van het strandleven, drinken bier! en maken een mooie wandeling naar een rivier met een stroomversnelling bij Saco do Longa. De volgende dag moteren we naar Paraty, want wind is hier de "fjordenwind", komt altijd uit de verkeerde richting.

Foto: 1- strandje 2- billetjes op Mendes 3- ff afkoelen 4- samen Orca

Geen opmerkingen:

Een reactie posten