woensdag 10 oktober 2012

Buenos Aires El Ciudad de Tango (deel 2)

 
 
 
Hai hai, daar zijn we weer, we fietsen verder langs theater Colon en zijn op weg naar Plaza de Mayo, waar o.a. Casa Rosada staat. Dit huis heeft haar kleur te danken aan een gebrek aan echte verf en zo werd er gebruik gemaakt van kalk vermengd met ossenbloed. Nu staat er een prachtig regerings-gebouw in een roze tint en heel herkenbaar vanuit onze eigen boerderij in Ruinen. Ook in Drenthe werd ossebloed gebruikt voor de rode kleur in de huizen.

Vanaf hier ligt de oude wijk San Telmo op een steenworpafstand. Sommige straten staan vol met kraampjes en er is van alles te koop, natuurlijk heel veel toeristenspul. Wij vinden hier o.a. warme berenmutsen voor later als we in het zuiden zijn. Het is er druk en overal wordt muziek gemaakt, zo bij elkaar staat er wel een paar kilometer aan stalletjes en lijkt er geen eind aan te komen. Gelukkig verkopen ze bijna allemaal dezelfde prullaria en hoeven we niet alles precies te bekijken. We stromen gewoon met de massa mee naar het einde van de stalletjesallee. Het weer wordt ondertussen wat minder, de zon houdt op met warmte afgeven, tijd om af te taaien. Op de terugweg worden we verrast door een heel bijzonder danspaar. Zij.... zij gaan er echt voor! Dit is toch wel de stad van de tango, ergens anders zie je dit niet.

Het is nog zeker 15 kilometer terugfietsen en onderweg passeren we een paleis met een grote tuin en daarin een hele grote bloem. Eentje van rvs, een heeeel sterk soort. Vooreerst was dit de tangostad, het is tijd voor vakantie. Samen met Udo en Ann van de Orca gaan we op stap. We gaan kilometers vreten.

Foto: 1- Hai, hai 2- Casa Rosada 3- San Telmo 4- Rvs bloem 5- San Telmo 6- echte Tango 7- en echte liefde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten