vrijdag 12 oktober 2012

Buenos Aires, El Ciudad (deel 1)


 
 
 
 
 
 
Voordat we verder gaan moeten er ook nog klusjes gedaan worden, op een mooie dag krijgt het grootzeil aandacht en op een minder mooie dag het afval rondom ons heen. Soms waait het zo hard, dat er behoorlijke rollers onder ons doorlopen. Gelukkig is het vaker mooi weer en kunnen we vaker op pad. Aan de Avenida Santa Fe vinden we een bijzondere boekwinkel, El Ateneo, een romantische theater voor boeken, met een wel heel bijzonder sfeertje.

Midden in de stad ligt de oude begraafplaats, Recoleta, ook al met zo'n apart sfeertje. Alle grootheden uit het verleden hebben hier een plekje gekregen, zo ook Evita Peron, Belgrano en Altmirante Brown. Sommige van deze minikasteeltjes zijn werkelijk prachtig aangelegd en onderhouden, maar ook vele hebben last van ingestorte daken en zijn eigenlijk volledig in verval, zwart graniet is ook erg in trek en meteen pompeus. Je bovengrondse status moet je zelfs nog laten zien, terwijl je al onder de grond ligt. Het onder de grond liggen is betrekkelijk, want de kisten staan op "schappen" achter een gesloten deur of liggen in de kelder eronder. Al deze voor dit land beroemde mensen vind je terug in de straatnamen.

Op weg naar het plein van de negende juli vinden we langs de weg een soort kapokboom. Het is een prachtig gezicht al die witte bolletjes in de boom en we weten nu hoe kapok groeit, aan de boom dus. De weg die rond de Obelisk voert moet de breedste van de wereld zijn. Het is zondag en daardoor zijn er gelukkig niet zoveel auto's en kunnen we op ons dooie akkertje met de fiets al die banen oversteken en zo komen we in het volgende stadsdeel van Buenos Aires.

Foto: 1- klusjes 2- afval in de baai 3- onrust op de La Plata 4- boekwinkel El Ateneo 5- Kapok boom 6- Cementerio de la Recoleta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten